Aanmelden op school

Aanmelden op school
Kinderen die naar groep 1 gaan, kunnen in Den Haag bij één basisschool worden ingeschreven. De Haagse basisscholen en de gemeente hebben hierover afspraken gemaakt. Zo is het aanmelden op basisscholen duidelijk én eerlijk. Deze afspraken gelden ook op onze school. LET OP: Ook broertjes en zusjes van geplaatste leerlingen vallen onder deze (aanmeld)regeling, www.eenaanmeldleeftijd.nl.

Aanmelden op de basisschool van uw keuze kan vanaf de eerste verjaardag van uw kind tot en met 30 september daarna. Aanmelden kan na het bezoeken van een van onze informatieochtenden. Deze vinden plaats een keer in de maand op woensdagochtend plaats, raadpleeg voor data de schoolgids. Deze informatieochtend begint om 09:00 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen. U krijgt behalve informatie over onze school ook een rondleiding door de school, verzorgd door de directeur Na afloop hiervan kunt u (indien gewenst) uw kind aanmelden.
De aanmelding is een voorlopige aanmelding. Uiterlijk 21 oktober na uw aanmelding hoort u of u kind is toegelaten.

Aanmelden ná de aanmeldperiode
Aanmelden van kinderen na de aanmeldperiode (dit is de periode vanaf de eerste verjaardag tot 30 september daaropvolgend) is alleen nog mogelijk indien er nog plaats is. Neemt u hiervoor contact op met het secretariaat van de school.

Goed om te weten
U kunt het inschrijfformulier tijdens schooluren ophalen, u kunt het inschrijfformulier niet downloaden.

Toelating
Aanmelden bij onze school betekent niet altijd dat uw kind ook is toegelaten. Bij ons krijgen broertjes en zusjes van leerlingen voorrang. Ook krijgen de kinderen uit de Galvanistraat en de Snelliusstraat voorrang. Voor overzicht over het aantal aanmeldingen per school kunt u www.denhaag.nl/scholenwijzer raadplegen.
Het moment van aanmelden maakt niet uit, als uw kind maar is aangemeld na de eerste verjaardag en voor 30 september daarna. Op uiterlijk 21 oktober na uw aanmelding hoort u of uw kind is toegelaten. U ontvangt van de school per brief de kennisgeving.