Leerlingenraad

 

Otis, Levi, Lina, Valentijn, Samson, Margarita, Sara en Teun zijn samen de leerlingenraad.

Uit de enquête die we vorig jaar maakten, bleek dat 89 kinderen willen meedenken over thema’s van projecten en feesten. Daarom zijn we dit jaar begonnen met het maken van een filmboodschap voor de leraren, OVG, WCN en MR. Om ze te helpen herinneren dat we graag met ze willen samenwerken door de meningen van de leerlingen van onze klassen te vragen en doorgeven.

Check hier het filmpje van de leerlingenraad aan leraren, wcn en ovg.
Onze boodschap: Wij willen graag meedenken over thema’s!

Schoolplein
We hebben een plan gemaakt om het schoolplein van de bovenbouw leuker te maken. Het was een heel gepuzzel om te kijken wat mogelijk is. Er waren mooie en wilde ideeën over een buizen-parcours en materialen om hutten te bouwen. Maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat alle materialen goedgekeurd en veilig moeten zijn. Daarom maakten we daarna een nieuw plan. We hebben een lijst gemaakt met alle spullen die we zouden willen. Daar hebben we de prijzen van opgezocht op internet. En daarna hebben we in groepjes het beschikbare budget verdeeld, ieder naar z’n eigen idee. Alle groepjes hebben hun plan gepresenteerd en gezamenlijk hebben we voor het plan van Sara gekozen. Dat was trouwens bijna hetzelfde als het plan van Teun, Lina en Levi. Met het MT en Jan de conciërge hebben we overlegd hoe we dit kunnen uitvoeren. Dezelfde middag mochten we al de tafeltennistafel bestellen! De kinderen zijn blij met de nieuwe materialen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leerlingenraad op bezoek bij de minister

In de week van het geld mochten Sara en Teun naar de kinderpersconferentie met de minister van financiën, Wopke Hoekstra. Ze kregen eerst les van Frits Wester over hoe je vragen kunt stellen. Met de leerlingenraad hadden we ook al samen nagedacht over de vragen.
Check hier het filmpje van het bezoek van Sara en Teun aan de minister